JCDK-WC-08 Webcultuur

De cursus Webcultuur staat voor periode C op het programma voor de deeltijdstudenten van de opleiding communicatiemanagement.

Internet is meer dan een netwerk tussen computers. In de cursus “Webcultuur” gaan we op onderzoek naar dat ‘meer’. Webcultuur is een cursus die de deelnemers laat nadenken over de wijze waarop internet- technologie het dagelijkse leven beïnvloedt: er ontstaan nieuwe vormen van menselijk gedrag, er ontstaan nieuwe subculturen en nieuwe vormen van creativiteit. 

Onderzoek hiernaar is nog niet zo eenvoudig, want we zitten dicht op de ontwikkeling en die gaat snel: we zijn tijdgenoten die deze ontwikkelingen meemaken. Iedere deelnemer wordt aangemoedigd actief mee te doen: door rond te kijken op het web en voorbeelden aan te dragen. 

Zet je bijdragen op Twitter en in Dropbox. Ook neemt iedere deelnemer iedere week een deel van een presentatie voor zijn/haar rekening waarin een onderdeel van de lesstof wordt verduidelijkt. De planning van deze presentaties komt aan het eind van lesweek één op Sharepoint.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Webcultuur. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s